Minister Rob Jetten trapt Nationale Klimaatweek af met Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters

De aftrap van de Nationale Klimaatweek 2022 is een feit. Tijdens een online evenement met alle Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters trapte Rob Jetten - minister voor Economische Zaken en Klimaat - de week af. De minister gaat tijdens de Nationale Klimaatweek nog in gesprek met meerdere Klimaatburgemeesters/ -supporters over thema's zoals consuminderen en spreekt met jongeren over hun motivaties om bij te dragen aan een beter klimaat.

Minister Rob Jetten trapt Nationale Klimaatweek af met Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters

Tijdens de Nationale Klimaatweek (die loopt t/m 6 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren en activeren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2  uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek.

In totaal hebben 245 mensen uit 158 gemeentes zich aangemeld als Klimaatburgemeesters en 150 als Klimaatsupporter. Een aantal van deze Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters kregen de kans om in gesprek te gaan met de minister. In de Klimaatbus vonden diverse gesprekken plaats over thema's die het klimaat raken, zoals als consuminderen en energiebesparing. Ook Vivianne Heijnen - staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat - ging in gesprek met een aantal Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters over thema’s als duurzame mobiliteit en duurzaam bouwen/wonen. Een mooie manier om in gesprek te gaan met burgers en bedrijven en om te zien wat er speelt in de maatschappij.

Bekijk hieronder de livestream van de landelijke kick-off terug of de aftermovie van de dag.

0
0