Minister Rob Jetten trapt Nationale Klimaatweek af met Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters
De aftrap van de Nationale Klimaatweek 2022 is een feit. Tijdens een online evenement met alle Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters trapte Rob Jetten - minister voor Economische Zaken en Klimaat - de week af. De minister gaat tijdens de Nationale Klimaatweek nog in gesprek met meerdere Klimaatburgemeesters/ -supporters over thema's zoals consuminderen en spreekt met jongeren over hun motivaties om bij te dragen aan een beter klimaat.
Tijdens de Nationale Klimaatweek (die loopt t/m 6 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren en activeren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek.
In totaal hebben 245 mensen uit 158 gemeentes zich aangemeld als Klimaatburgemeesters en 150 als Klimaatsupporter. Een aantal van deze Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters kregen de kans om in gesprek te gaan met de minister. In de Klimaatbus vonden diverse gesprekken plaats over thema's die het klimaat raken, zoals als consuminderen en energiebesparing. Ook Vivianne Heijnen - staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat - ging in gesprek met een aantal Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters over thema’s als duurzame mobiliteit en duurzaam bouwen/wonen. Een mooie manier om in gesprek te gaan met burgers en bedrijven en om te zien wat er speelt in de maatschappij.
Bekijk hieronder de livestream van de landelijke kick-off terug of de aftermovie van de dag.
Meer lezen
#DuurzameEstafette: ‘We doen het duurzaam, of we doen het niet’
Rijkswaterstaat (RWS) werkt al meer dan 200 jaar aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Bijvoorbeeld door het beheren en ontwikkelen onze (vaar)wegen, maar de laatste jaren ook door actief in te zetten op duurzaamheid en circulariteit. Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat staat aan het roer van die transitie. “Duurzaam denken en doen is noodzakelijk om een land toekomstzekerheid te geven.”
NKW Gids bedrijven en organisaties
In de NKW Gids laten we je zien welke dingen jij zelf kan doen om een steentje bij te dragen aan het klimaat. Als burger, als medewerker van een bedrijf of als bedrijf of organisatie. De tips zijn toegankelijk en linken waar nodig door naar artikelen met meer informatie over het onderwerp. Met welke tips ga jij aan de slag?
#DuurzameEstafette: ‘We gaan de goede kant op, maar niet hard en hoog genoeg’
Om de gevolgen van klimaatverandering te verkleinen, moeten we volop inzetten op duurzaamheid, circulaire economie en de energietransitie. Sandor Gaastra staat als directeur-generaal Klimaat en Energie op de barricades voor een nieuwe manier van denken. “Het is de kunst om de grenzen van onze planeet ín je economische systeem te integreren.”